Wie ben ik

Mijn naam is Menno Berndsen. Ik ben keramist en woon afwisselend in Amersfoort en in het Zeeuwse Goes.

Na mijn studie Image & Media Technology aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht ben ik in 1993 naar Zuid-Oost Azië vertrokken. Dat was het begin van mijn internationale carrière als multimedia/software designer en internet entrepreneur.

Na jaren in Hong Kong en Singapore heb ik nog zo’n 18 jaar in Australië gewoond, waar ik mijn eigen softwarebedrijf had.

Inmiddels ben ik teruggekeerd naar mijn roots. Terug naar Nederland en werken met mijn handen in plaats van de computer. Mijn hart volgen, mijn handen iets laten vormen, en dat verder uitwerken.

Als auto-didactisch keramist begeef ik mij buiten de gebaande paden.

Geïnspireerd door de ruigheid van de natuur en wonderlijke details in de structuren van flora en fauna, creëer ik robuuste, unieke kunstobjecten.

Ik bewerk mijn klei tot organische vormen met vrij ruige texturen, en gebruik voornamelijk natuurlijke, aardse kleuren. Soms verwerk ik een stuk hout in mijn kunstwerken.

Ik maak gebruik van de faciliteiten van inloopatelier Kleistad in Amersfoort.

De laatste tijd maak ik vooral decoratieve vissen, siervazen met en zonder deksel, en lampen van keramiek. Deze zijn te koop. Elk stuk is uniek.

Nieuw werk post ik momenteel eerst op mijn Instagram pagina.

Neem gerust contact op via email als je meer wilt weten of interesse hebt in een van mijn werken.

Menno Berndsen met een van zijn creaties: 3 keramieken hanglampen aan een boomtak.
Keramist Menno Berndsen aan het werk met klei. Achter hem een aantal van zijn keramieken siervazen met decoratieve deksels.